Heidi – siivoojamme

”Parasta on tietynlainen vapaus. Työtä saa tehdä rauhassa, ilman että kukaan hengittää niskaan.”
Heidi

Iloinen ja energinen Heidi on ollut siivousalalla vuodesta 2006. Kun hän muutti Helsingistä takaisin kotiseudulle Ouluun vuonna 2012, Washilla työskennellyt täti vinkkasi, että Heidikin voisi hakea töitä firmasta. Työhaastattelu järjestyi ja sitä myötä työpaikka siivoojana.

Heidin työ on erilaisten kohteiden siivousta ja puhtaanapitoa, sekä tavaroiden tilausta ja kuljettamista siivouskohteisiin. Hän pitää siitä, että työ on sopivan fyysistä ja työnsä jäljen näkee heti.

– Minusta on kiva, että minulla on useita eri siivouskohteita. Pysyn virkeänä, kun saan välillä haukata raitista ilmaa kohteesta toiseen kulkiessa.

Työpaikkaansa Heidi kuvailisi kolmella sanalla: rento, joustava, luotettava. Washilla on parasta vapaus ja luottamus työnantajan ja työntekijän välillä. Työtä saa tehdä rauhassa, ilman että kukaan hengittää niskaan.

– Esimiehet luottavat, että työt tehdään hyvin. He ovat myös valmiita joustamaan niin, että omat pakolliset menot pystyy tarvittaessa hoitamaan. Uskallan pyytää vapaata aina, jos tarvitsen sitä.

Työvuosiin on mahtunut myös kommelluksia. Eräänä talvena Heidi oli siivoamassa kiinteistöä, kun hän lukitsi vahingossa itsensä ulos pelkässä t-paidassa, ilman puhelinta ja avaimia. Heidi opetteli kiinteistöhuollon numeron ulkoa ulko-ovesta ja juoksi lähistöllä olleeseen Siwaan soittamaan. Tämän jälkeen hän juoksi takaisin odottamaan oven aukaisua.

Vapaa-ajalla Heidi ulkoiluttaa koiriaan, katsoo sarjoja ja reissaa puolisonsa kanssa. Muutama vuosi sitten Heidi piti taukoa siivoustöistä ja opiskeli kokiksi. Ravintola-ala ei kuitenkaan tuntunut omalta, ja Heidi palasi takaisin tuttuihin töihin.

– Olen kokeillut myös ohjaajan töitä, mutta kyllä se on niin, että siivous on minun juttuni.

>> Katso avoimet työpaikat