Vinkkejä työhakemuksen täyttämiseen

Työhakemus on hyvin täytettynä erinomainen valtti työnhaussa

Hakemuksia saapuu meille paljon, joten parhaiten erotut tarkasti täytetyllä työhakemuksella. Laajasti täytetty työhakemus saa tietosi varmimmin esille, kun etsimme potentiaalisia työntekijöitä hakijoiden joukosta. Tästä syystä pelkän CV:n lataaminen ei välttämättä ole riittävä, jos haluat, että löydämme tietosi etsiessämme oikeaa henkilöä työhön.

Kerro työkokemuksestasi ja osaamisestasi

Työkokemuksen kirjaaminen lomakkeelle on ensisijaisen tärkeää. Jos työ vaatii ehdottomasti aiempaa kokemusta vastaavasta työstä, tällä pystymme nopeasti todentamaan henkilöt, joilla olisi valmiudet haettavaan paikkaan. Muista täyttää myös mahdolliset pätevyydet ja luvat (mm. työturvallisuuskortti, EA-kurssit, passit sekä muut kortit) ja osaamisesi siivousalalla (esim. toimistosiivous, ikkunoiden pesu, rakennussiivous, eri koneiden osaaminen), vaikka ne eivät olisikaan oleellisia hakemassasi työssä.

Kerro itsestäsi ja harrastuksistasi

Perustellessasi, miksi juuri sinä olisit paras valinta tehtävään, osoitat, että olet aidosti kiinnostunut haettavasta työstä. Kerro ytimekkäästi, mitkä ovat vahvuuksiasi työtä ajatellen. Kerro myös vapaa-ajan harrastuksistasi, sillä sieltä saattaa karttua taitoja, jotka voivat olla hyödyksi työelämässä. Jos sinulla on tulevaisuuden suunnitelmia, kuten opiskeluja tai muita elämänmuutoksia tiedossa, on hyvä mainita niistäkin jo hakuvaiheessa.

Onnea työnhakuun!