COVID-19 KORONAVIRUSTIEDOTE

Wash palvelut Ky on perustanut jo keväällä 2020 työryhmän, joka seuraa ja valmistautuu tartuntatautiepidemiaan THL:n ohjeistuksen mukaan yrityksille. Ryhmä koordinoi varautumista ja viestintää työntekijöille sekä pitää varautumissuunnitelmaa ajan tasalla sekä antaa tarvittaessa ohjeita työntekijöille, liittyen mm. siivoukseen, sairaustapauksiin, eristämiseen tai karanteeniin. Ryhmä seuraa valtakunnallista tilannetta, UM:n matkustustiedotteita sekä THL:n ja Työterveyslaitoksen ohjeita sekä arvioi myös esim. mahdollisten karanteenien vaikutusta toimitaan ja toimitusketjuun.

PYYDÄMME ASIAKKAITAMME ILMOITTAMAAN MEILLE VÄLITTÖMÄSTI, JOS SIIVOAMISSAMME TILOISSA ON HAVAITTU KORONAVIRUSEPÄILY TAI -TARTUNTA.


• Työntekijöitä muistutetaan huolehtimaan puhdistamaan kosketuspinnat huolellisesti sovituilla siivouskerroilla, koska tartunnan voi saada likaisilta pinnoilta.

• Tehostamme henkilöstömme toimintavarmuutta muistuttamalla huolellisesta käsien pesusta, jakamalla heille mm. käsihuuhteita ja muita suojaimia työskentelyyn sekä tehostamalla valvontaa näiden käyttämiseen. Työntekijöille on laadittu erilliset ohjeet tartunnan torjuntaan.

HUOM!
Jos Teillä on pieniä käsihuuhdepulloja (esim. 100 ml),
älkää heittäkö niitä pois, koska niiden saanti on tällä hetkellä haasteellista,
täyttäkää pulloja suuremmista astioista.

Myös 500 ml pullojen pumput ovat vähissä, eikä näitä toimittajamaa pysty tällä hetkellä valmistamaan kovan kysynnän vuoksi tarpeeksi. Jos käytössänne on 500 ml pumpullisia käsihuuhteita, älkää laittako pumppuja roskiin, koska seuraavat 500 ml tulevat ilmeisesti ilman pumppua. Pumpun voi vaihtaa seuraavaan pulloon. Vaihto tapahtuu siten, että otetaan uusi pullo, jossa normaali korkki ja samantien otetaan edellisestä pullosta pumppu ja välittömästi vaihdetaan uuteen pulloon ja kierretään kiinni. Ohjeita asiakkaillemme siivoukseen liittyen:

OHJEITA ASIAKKAILLEMME SIIVOUKSEEN LIITTYEN:

Pyydämme tarvittaessa lisäämään siivouskertoja tartuntojen aikana. Toimet auttavat myös ehkäisemään muita tartuntatauteja, kuten kausi-influenssaa ja vatsatauteja. Voimme myös tehostaa siivousta esimerkiksi ottamalla käyttöön desinfiointisiivouksen kosketuspintoihin (mm. ovenkahvat, katkaisijat, hanat..). Nämä voidaan sopia joko erikseen veloitettavana työnä tai vaihtamalla joitain työtehtäviä desinfiointisiivoukseen.


Halutessanne muutosta siivoukseen, ole yhteydessä:
Oulussa myyntiassistenttiAnne Rössiin puh. 010 321 1004 tai anne.rossi@wash.fi
Ylivieskassa aluepäällikkö Pirjo Salmelaan puh. 010 321 1017 tai pirjo.salmela@wash.fi

Usein kosketeltavat pinnat (esim. ovenkahvat, käsinojat, pöytäpinnat, valokatkaisijat, vesihanat) tulee puhdistaa huolellisesti ja usein. Julkisissa tiloissa, joissa useat ihmiset koskettelevat pintoja, puhdistus tulisi tehdä ainakin päivittäin. Jos mahdollista, niin useamminkin; esim. 2-4 tunnin välein varsinkin epidemian aikaan. Kehotammekin asiakkaitamme panostamaan itse tehtävään siivoukseen etenkin siivouksiemme välissä.

Siivouksessa käytetään heikosti emäksistä yleispuhdistusainetta. Saniteettitiloissa voi siivousta tehostaa käyttämällä desinfiointi-ainetta.  Jatkuvaa desinfioivalla aineella siivoamista ei suositella kuitenkaan tiloissa, joissa ei ole epäilyä koronaviruksesta.

Roska-astiat tulee päällystää helposti irrotettavilla, vuotamattomilla pusseilla. Roska-astiat suositellaan tyhjennettäväksi kun nämä ovat täyttyneet enintään ¾ osa tilavuudeltaan.

THL:n verkkosivuilta www.thl.fi löytyy ajankohtaista tietoa viruksesta, sen tartunnasta sekä siltä suojautumisesta.